Duo Expo: Nicky Wagenvoort & Anita Welberg

OKT

22
-

DEC

31

Duo-expositie:

Nicky Wagenvoort ​- Natuur- en landschap fotografie www.nickywagenvoort.nl

Anita Welberg ​ - Glaskunst ​www.anitaschitterendglas.exto.nl

 

De expositie loopt tot 31 december 2017


Openingstijden:

Dinsdag op afspraak
van 10.00 tot 18.00 uur op woensdag
van 10.00 tot 18.00 uur op donderdag
van 10.00 tot 21.00 uur op vrijdag
van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag

 

Nicky Wagenvoort:

Wat begon met Nicky’s eerste digitale cameraatje en fascinatie voor onweers- en natuurluchten, groeide uit tot een grote passie voor natuur- en landschapsfotografie.
Ze mag zich inmiddels met recht professioneel fotograaf noemen met vele volgers op de sociale media. Hier worden de mensen vrijwel wekelijks getrakteerd op de prachtigste foto’s, veelal vastgelegd in de Overijsselse natuur. Maar vanuit haar woonplaats Zenderen, trekt ze ook regelmatig door ook het hele land (en soms daarbuiten) om bijzondere plekken te ontdekken en de mooie momenten van moeder natuur vast te leggen.

Sinds enkele jaren heeft ze ook een passie ontwikkeld richting Urbex fotografie. In deze vorm legt Nicky de verlatenheid in veelal bouwvallige locaties vast. Hier speelt de kracht van moeder natuur ook weer een grote rol. H​aar foto’s ​worden ​veel gebruikt voor publicaties in de krant, magazines en blogs op internet.

​Ook op televisie komen haar foto’s regelmatig voorbij, ​bij de ‘nieuws en weer’ uitzendingen van o.a. de NPO, RTL en RTV Oost.


 

Anita Welberg:

Is beeldend kunstenaar. Voornamelijk maakt ze sculpturen van glas. Maar ook glazen sieraden.
Met gebruik van speciaal geselecteerd hout vormt ze mallen van gips. De gipsmallen worden op een gedetailleerde wijze bewerkt. Vervolgens worden de mallen gebruikt om het glas karakteristieke vormen te geven, door te fusen op hoge temperaturen.Samen met elementen uit de natuur, bijvoorbeeld hout gevonden in de natuur, of steen, of metaal ontstaan prachtige unieke glassculpturen. Wat haar werk karakteriseert is dat er veelal iets vanuit natuur in terug te vinden is. Al dan niet door vorm, maar ook door gebruik van materialen.

 

Lijstenmakerij Galerie Oud Borne
Ennekerdijk 38
7622 EE Borne
website: www.lijstenmakerij-oudborne.nl 

 

 

Informatie

Locatie:
Lijstenmakerij Galerie Oud Borne

 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van alles wat er gebeurt in Borne?

Twitter [ #uitinborne ]