Afrikafestival Hertme 2019

JUL

6
-

JUL

7

Niet alleen de combinatie van moderne Afrikaanse muziek in een Twents kerkdorpje is uniek. Ook het feit dat er al 30 jaar een Afrikaanse markt wordt georganiseerd, maakt het voor veel bezoekers bijzonder. Ruim 100 stands met producten zoals sieraden, kunst, houtsnijwerk, Afrikaanse doeken en kleding laten je in een andere wereld wanen. Afrikaanse cateraars maken het feest compleet, want de geuren uit de keukens van Ghana tot Ethiopië komen je tegemoet.


Sinds enkele jaren is er ook voor kinderen een programma opgezet. Zij gaan ‘Op reis door Afrika’ en leren op een speelse en uitdagende manier over het Afrikaanse continent. Er wordt geschminkt, gepuzzeld en gedanst. In alle opzichten maken jong en oud kennis met de rijke, diverse Afrikaanse culturen. Het festival kenmerkt zich door de ontspannen sfeer, de kwaliteit van de muziek en de exotische markt. Maar ook het feit dat meer dan 300 vrijwilligers uit Hertme en omstreken dit ieder jaar weer mogelijk maken is bijzonder. Het Afrika Festival is niet alleen uniek in zijn soort in Nederland, maar zeker ook in Europa. Bezoekers uit heel Europa reizen af naar het openluchttheater en in 2013, 2014 en 2015 verkoos het toonaangevende Britse magazine Songlines Hertme tot een van de beste 25 internationale festivals in Europa.
 

Het festival is in de afgelopen 30 jaar uitgegroeid tot het meest toonaangevende festival op het gebied van moderne muziek uit Afrika. Veel artiesten die in Hertme hebben opgetreden, zijn later uitgegroeid tot absolute wereldsterren. Onder andere de vorig jaar overleden Hugh Masekela, maar ook Oumou Sangaré en Youssou N’Dour maakten hun opwachting in Hertme. In 2018 werd als geschenk voor het dertigste jubileum een tweede podium toegevoegd aan het programma. Daar draaien DJ’s de nieuwste Afrikaanse beats, waardoor na 30 jaar nog steeds blote voeten en zwetende lijven het stof van Hertme doen opwaaien.

Programma:
 

Zaterdag 6 juli 2019

11.30 uur poort gaat open
12.30 Asmâa Hamzoui & Bnat Timbouktou (Marokko)
14.30 Harouna Samake (Mali)
16.30 Viviola (Benin)
18.30 Santrofi (Ghana)
20.30 Fatoumata Diawara (Mali)
23.00 Orchestre Afrisa International (DR Congo)
 

Tijdens de opbouw en line-check op het hoofdpodium, speelt Onanla Brass Band (Benin) lopend over de markt om 13.45 uur en 17.45 uur. DJ mps PILOT draait op het 2e podium op het horecaveld tijdens alle line-checks.


01.00 uur einde eerste festivaldag.

 

Zondag 7 juli 2019

11.00 uur poort gaat open
12.00 Toko Telo (Madagaskar)
14.00 Daraa Tribes (Marokko)
16.00 Lucibela (Kaapverdië)
18.00 Gyedu-Blay Ambolley & Sekondi Band (Ghana)
20.00 The Garifuna Collective (Belize, Midden-Amerika)

Tijdens de opbouw en line-check op het hoofdpodium, speelt Onanla Brass Band (Benin) lopend over de markt om 13.15 uur en 17.15 uur. DJ Owen Densadraait op het 2e podium op het horecaveld tijdens alle line-checks.

21.15 uur einde festival

Kaartverkoop en meer informatie: openluchttheaterhertme.nl/afrikafestival/praktische-informatie/bestel-tickets

 

Informatie

Locatie:
Openluchttheater Hertme

 


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van alles wat er gebeurt in Borne?

Twitter [ #uitinborne ]