Filmhuis - Corpus Christi

DEC

9

115 min.

Drama

Regie: Jan Komasa, Polen, 2019

De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt van een leven als priester, maar door zijn strafblad zit dat er niet in. Tot hij per toeval wordt aangezien voor een priester en hij toch zijn kans krijgt.

Als geestelijke betreedt Daniel, aanvankelijk huiverig, de kansel, maar hij ontdekt dat hij charismatisch is en werkelijk iets kan betekenen voor deze geloofsgemeenschap die worstelt met een trauma. Steeds zelfverzekerder besluit deze kersverse, onorthodoxe priester de dorpelingen te helpen. Ondertussen worstelt hij heimelijk met eigen demonen en de angst dat zijn gewelddadige, criminele verleden hem alsnog inhaalt.

Dit aangrijpende, Oscargenomineerde drama met ruwe kantjes is gebaseerd op ware en opmerkelijke gebeurtenissen: burgers die zich in afgelegen dorpjes voordoen als priester. Al dan niet met een échte roeping.

Gigantische hit in eigen land en genomineerd voor een Oscar.

 

Aanvang: 20.15 uur
Entree: €9,50 (€6,50 voor Vrienden van Filmhuis Borne)

Wegens corona geldt er een maximum van 30 bezoekers per filmvoorstelling.

BELANGRIJK:

In deze corona tijd zal de zaal al vanaf 19:45 uur open zijn om iedereen verantwoord een plek te kunnen geven. Er zijn zaalwachten aanwezig om u te begeleiden naar uw plek. Wij verzoeken u dan ook om gehoor te geven aan deze instructies.

Er zal in deze periode ook geen kaartverkoop meer aan de deur plaatsvinden. U kunt uw kaarten online reserveren en betalen. Kaarten bestellen bij de receptie van het Kulturhus kan tot op de dag van afspelen tot 17:00 uur.

 

Informatie

Locatie:
Kulturhus Borne

 


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van alles wat er gebeurt in Borne?

Twitter [ #uitinborne ]