Huiskamerfestival Kultur in Hs

OKT

28

Alweer de 4e editie van dit huiskamerfestival! Knus, origineel, beregezellig, cultureel, muzikaal en typisch Borns, dat is ‘’Kultur in Hûs’’. Deze 4e editie van het Kultur in Hûs Festival is in de maak. Een ding is zeker: het wordt weer fantastisch. Nestel u gezellig in één van de “huiskamers” van de bewoners van Borne. Zij stellen tijdens dit unieke festival hun huiskamer ter beschikking als podiumplaats. Lekker op de bank, tussen de vazen, schilderijen en fotolijstjes.

Fietsend door de gezellige straatjes van Borne bezoeken de festivalgangers vier huiskamers, waar u verschillende optredens krijgt. Iedere voorstelling duurt ongeveer 30 minuten. De grande finale vindt samen met alle bezoekers plaats in het Hûskamertheater van Kulturhus Borne: live muziek met een hapje en een drankje.

Het programma van 2018 is BIJNA compleet:

Cuartet, met Blue Shapes

Een combo dat zich bezig houdt met jazz-muziek. De basis van elk stuk bestaat uit een paar genoteerde noten in een schema en daarmee spelen de muzikanten samen, maken variaties, laten er hun passie op los, verzinnen leuke intro’s en spannende afsluitingen. Improvisatie dus! De optredens zijn nooit twee keer hetzelfde. Nummers waar Cuartet momenteel mee ''speelt'': Blue Moon, Nature Boy, Basin St. Blues, Blue Bossa en Footprints.De bandleden zijn Jan Oude Grotebevelsborg (altsaxofoon), Resy Weernink (piano), Erik Borst (contrabas) en Marcel Voorhuis (drums). 

Double6, met Flying Notes

Double6 is een zang-gitaarduo bestaande uit Paul Homan en Rudi Oude Vrielink. Beide heren hebben hun sporen inmiddels verdiend in de muziek. De songs die zij brengen zijn herkenbaar voor jong en oud en klinken akoestisch, en verrassend. Dit wordt vooral veroorzaakt door Paul’s warme stem in combinatie met het gitaarspel van Rudi welke doorspekt is met zowel een populaire, klassieke als flamenco achtergrond. Hun muziek, passie en enthousiasme zorgen voor een krachtige uitstraling naar hun publiek.in “Flying Notes'' wordt u heen en weer geslingerd door een mix van liedjes, met hier en daar een anekdote, waarvan u vrolijk wordt dan weer sentimenteel, of wellicht een stukje nostalgie voelt. In ieder geval gaat u met een goed gevoel naar huis.

 

 

 

 

Nostradames

Vier vrouwen zingen a capella in…..Nostra Dames. Dit zijn: Gerdy Oerbekke, Anneke Kamp, Bea Assen en Renee Berkheij. Zij zingen liedjes in verschillende talen, van Iers tot Twents. Liedjes van donker en volks, naar licht en pop. Hun kracht? Humor en veelzijdigheid. U kunt hen tegenkomen in mooie kastelen, oude cafe’s, sfeervolle theaters en bij streektaalfestivals. Kortom: Nostra Dames ………………..”hejzazeen?”

 

 

 

 

 


- Frank Droste zingt Neil Young, Johnny Cash en Boudwijn de Groot.
- Lynn Olsen (Jacqueline Neslo)
- Marlijne Jans
- Jonatan Kuhlmann & Jasmijn Bevelsborg
- nog in de pijplijn

 

Informatie

Dag(en):
Zondag

Locatie:
Kulturhus Borne

 


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van alles wat er gebeurt in Borne?

Twitter [ #uitinborne ]