Kultur in Hs - 5 jarig jubileum

OKT

27

De 5e editie van het Bornse Huiskamerfestival, Kultur in Hûs, wordt een jubileum editie vol verrassingen!

Borns huiskamerfestival ‘’Kultur in Hûs’’ is een mix van muziekgenres. Talent met Twentse roots laat zien wat het in huis heeft. De keuze is heerlijk divers: van swingende jazz tot klassiek piano, van melancholische liedjes tot vrolijke deuntjes. Festivalgangers stellen van tevoren hun eigen programma samen door uit de 8 optredens er 3 te kiezen. De organisatie probeert hier bij de indeling dan zoveel mogelijk rekening mee te houden. Het 4e optreden zal een verrassing worden! Men kan zich natuurlijk ook helemaal laten verrassen!

Fietsend door de gezellige straatjes van Borne bezoeken festivalgangers vier knusse huiskamers, met vier verschillende optredens van ongeveer 30 minuten. Aansluitend vindt de grande finale plaats in het gezellige Hûskamertheater van Kulturhus Borne: alle 8 acts treden dan nog een keer op met een nummer, terwijl het publiek wordt getrakteerd op een hapje en een drankje.

Nestel u ook gezellig in één van de huiskamer van inwoners van Borne. Zij stellen tijdens dit festival hun huiskamer ter beschikking als podiumplaats.

Een kaartje kost slechts een tientje. De kaartverkoop start na de zomer.

HET PROGRAMMA VAN 2019 IS COMPLEET :

 • Songs from thea heart - Tanja Klerkx
  Eva Cassidy, Adele, Ilse de Lange; deze 3 fantastische zangeressen zitten diep in het hart geworteld van de Twentse zangeres Tanja Klerkx. Tanja laat zich deze zondagmiddag begeleiden door Frank Droste als zij haar selectie songs van deze dames vertolkt, songs die ze met heel haar hart zal zingen. Als 16-jarig meisje begon Tanja te zingen en ze is nooit meer opgehouden. Als professionele zangeres zingt ze in diverse bands (waaronder de huisband van het Theaterhotel in Almelo). Ze schreef zelf ook een theatershow met een dichter en een toetsenist: Dichterbij Muziek. Ze geeft zangcoaching aan mensen met en zonder een verstandelijke beperking. Ze dirigeert koren, van volwassenen tot kinderen. Ze staat ieder jaar in de Kleine Willem, in de weergaloze show Edda's Nightclub.
 • Bob Dylan akoestisch - Frans Assink

  Frans Assink is sinds zijn tienerjaren fan van Bob Dylan, niet alleen de muziek maar ook de teksten van Dylan spelen daarbij een grote rol. De beginjaren van Dylan's succes, zijn maatschappelijke betrokkenheid maar ook de wijze waarop Dylan gevoelens in een song gestalte geeft inspireren Frans. Frans vertelt voor het brengen van de song graag wat er bijzonder is aan juist deze song. Het zingen van deze tijdloze songs, het geluid van een akoestische gitaar en daarbij af en toe het specifieke geluid van de mondharmonica komen in de intieme sfeer van de huiskamer bijzonder tot hun recht.

 • ''We gaan op reis'' - Trio Everthree
  Everthree is een trio van de drie enthousiaste Bornse muzikanten Willem ten Thije, Anneke en Johan Kopp. In een setting van drums, gitaar en bas nemen zij het huiskamerpubliek deze middag mee op muzikale wereldreis. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit bekende evergreens, muziek die men allemaal kent, maar hedendaags haast niet meer hoort. Het wordt een hele, héle, gezellige boel.

 • Nieuwe liedjes in een oud jasje - VoicedOver
  VoicedOver is een swingende vocal group van vijf dames én een heer, die moderne muziek zingen, en dan overgoten met een jaren vijftig- en zestig sausje. Een optreden van VoicedOver is een ervaring die je meegemaakt moet hebben! Ontdek hoe oude muziek in een nieuw jasje past en hoe nieuwe muziek dan weer in een oud jasje past.

 • Haiku en muziek - Jan Guichelaar
  Het uitgangspunt voor de muziek is de Japanse, korte niet-rijmende dichtvorm Haiku. Haiku en muziek kan een mooie combinatie opleveren. Er worden composities gespeeld op teksten van Japans' beroemdste poeet Matshuo Basho (1644-1694) en gitarist Jan Guichelaar (anno nu). Guichelaar zal haiku’s voordragen die verklankt worden door hemzelf en door klarinettist Maarten van de Velde en gitarist Rob Besselink. Haiku verklankingen, hoe bijzonder is dít!

 • De Gema's
  D
  eze zingende Twentse tweelingbroers hebben van alle artiesten de meeste jaren met podiumervaring op hun naam staan. Dit bijzondere duo is 75+ en still going strong met evergreens in zowel het Nederlands, Engels, Duits als ons heerlijke Twents. De mannen hadden in 1962(!) een nationale hit met Doe Eens Mee. Ze blijven trouw aan de eigen roots en brengen nummers van The Brothers Four, Harry Belafonte, Simon & Garfunkel en toppers van toen: Toon Hermans, Wim Sonneveld en Frans Halsema. Het zangduo wordt gevormd door Geert en Machiel Nijenhuis.

 • Jolly Jazz - Jazzative
  Een kwartet vol topmuzikanten, die dol zijn op jazzmuziek. Samen zoeken ze nummers uit, uiteraard ook van hun jazzhelden, en daar gaan ze mee aan de slag. De basis van elk stuk bestaat veelal uit een paar genoteerde noten in een schema en daarmee spelen ze samen, maken variaties, laten er hun passie op los, verzinnen leuke intro’s en spannende afsluitingen. Al spelend en luisterend komen de improvisaties tot stand. De optredens van Jazzative zijn nooit twee keer hetzelfde. Een speels genot voor de oren! Met: Jan Oude Grotebevelsborg (saxofoon), Resy Weernink (piano), Erik Borst (contrabas) en Marcel Voorhuis (drums).

 • Jos Beunders
  Deze pianist is wereldberoemd in Borne. Jos is daar onderwijzer op basisschool de Wheele. Een dag per week geeft hij alle groepen van deze school muziekles; op de overige dagen is hij er leerkracht van groep 8. Hij is o.a. pianist bij het Twents Liturgiekoor, koor Opus ’94, muziekgezelschap Vocalise en salonorkest Humoreske. Meer informatie mbt zijn optreden tijdens dit huiskamerfestival volgt.

 

Informatie

Locatie:
Kulturhus Borne

 


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van alles wat er gebeurt in Borne?

Twitter [ #uitinborne ]