Kulturhus Summerschool

JUN

7
-

AUG

30

Kulturhus Summerschool – geef ook een creatieve workshop in JULI & AUGUSTUS!

Wat leuk, dat je belangstelling hebt om een creatieve workshop te verzorgen in de Kulturhus Summerschool! Hier volgt even wat uitleg.

De locatie voor Kulturhus Summerschool is de oude basisschool De Esch aan de Oude Almeloseweg 12 in Borne. Deze leegstaande school fungeert een aantal maanden als zomerbieb, zomer-VVV en zomerverblijf voor andere harde werkers, die door de verbouwing van Kulturhus Borne tijdelijk antikraak zitten.

Ruime klaslokalen, met veel ramen en veel natuurlijk lichtinval; deze oude school roept gewoon om allerlei Fröbel Colleges en creatieve pop up workshops! Kortom: Kulturhus Summerschool. Het gaat om de maanden juli en augustus.

Het idee van Kulturhus Summerschool is, dat een lokaal elke keer gerund wordt door een ander. Van schilderen tot t-shirt making day en van workshop handlettering tot haakgroep, van liefdesbrievenworkshop tot windlichten beschilderen. Elke workshopleider runt zo zijn/haar eigen ‘’winkeltje’’. Samen ontstaat een rijkelijk gevuld, eclectisch, laagdrempelig, creatief doe-programma. En deelnemers kunnen deze zomer lekker onthaasten, verstand op nul, iets creeeren met de handen, ongedwongen, genieten, geen druk, een talent ontwikkelen.

Administratieve rompslomp: hoe en wat?
Kulturhus Borne faciliteert de Summerschool; administratief en qua promotie.
In overleg wordt bepaald wat het cursusgeld moet worden; hou er rekening mee dat je eventuele materiaalkosten hierin ook verwerkt. In overleg wordt ook bepaald hoeveel cursisten er minimaal nodig zijn om van start te gaan en hoeveel cursisten je maximaal kunt hanteren.

80% van het cursusgeld is voor de docent. We stellen een overeenkomst op, met daarin onze afspraken, helder en duidelijk, en deze tekenen we allebei.

Ben je ingeschreven bij de KvK? Dan stuur je ons na de workshop een factuur met het bedrag (80% van het ontvangen cursusgeld dus)
Sta je daar niet ingeschreven? No problem! Wij maken het bedrag aan je over en jij geeft deze inkomsten zelf op voor de inkomstenbelasting (onder “overige inkomsten”)

Vervolgens lever je een inhoudelijke, wervende tekst en foto aan mbt de workshop. Wij gaan aan de slag met de promotie:
-we plaatsen de workshop op 2 websites: kulturhusborne.nl en op uitinborne.nl
-maken online nog meer reuring via onze socials : facebook, instagram en twitter
-verzenden persberichten
-laten een fraaie poster maken door ons reclamebureau: hoe we dit precies vorm gaan laten geven ligt ook een beetje aan de hoeveelheid workshops die er gaan ontstaan.

De docent zelf heeft ook een inspanningsverplichting inzake promotionele activiteiten en PR. Samen staan we sterker en kunnen we meer mensen bereiken en misschien zo verleiden om zich op te geven.

Cursisten kunnen zich online via onze website kulturhusborne.nl opgeven én betalen, vóór een bepaalde datum. Bij voldoende aanmeldingen komt er groen licht. Je ontvangt een overzicht met namen van cursisten, de presentielijst, en deze dien je tijdens de workshop even af te vinken, zodat er een dubbelcheck is van aanwezige cursisten. Deze lijst krijgen wij van jou dan terug. En hopsa, Summerschool is up and running!

 

Heb je nu nóg meer belangstelling? Neem dan even contact op met: laura.reymer@kulturhusborne.nl

 

Informatie

Locatie:
Kulturhus Borne

 


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van alles wat er gebeurt in Borne?

Twitter [ #uitinborne ]