Melbuul'n Zaterdag

AUG

24

09.00 - 17.00 uur - Boekenmarkt

10.00 - 17.00 uur - Braderie

12.00 - 17.00 uur - Straatentertainment

12.00 - 17.00 uur - Fortnite Challenge

Op zaterdag 24 augustus vindt er een real life Fortnite toernooi plaats tijdens de Melbuul’ndagen!

Doe mee, verover de vlag en win een tof geldbedrag! Probeer met je team de finale te halen. Als je verliest, lig je uit het spel. Iedereen van 9 t/m 15 jaar kan zich hiervoor inschrijven in teams van maximaal drie personen, er wordt gestreden in twee leeftijds categorieën. Schrijf je uiterlijk vóór 1 augustus 2019 in via events@melbuulndagen.nl. Vermeld in deze mail jullie naam, leeftijd, telefoonnummer van de contactpersoon en jullie teamnaam. Let wel op: VOL = VOL

 

12.00 - 23.00 uur - Kermis

12.30 - 17.00 uur - NK Horloge Gooien

De tweede editie van het NK Horloge Gooien zal dit jaar plaatsvinden op 24 augustus 2019 tijdens de Melbuul’ndagen in Borne! Er zijn verschillende klassementen voor jong en oud. Neem al je vrienden, broers, zussen, ouders en collega’s mee en ga met elkaar de strijd aan. Wie kan de grootste afstand met een horloge gooien? Maak kans op een horloge t.w.v. €200,-!
 

Het gaat erom dat je een horloge zo ver mogelijk weggooit. Er zijn verschillende horloges waarmee je kunt gooien. Pak jouw favoriete klok, span je biceps, neem een aanloop en gooi ‘m zover mogelijk voor je uit. Gooi je liever met een horloge van jezelf? Dat mag natuurlijk ook.
 

Deelnemen is gratis

Als deelnemer aan het NK Horloge Gooien doe je mee aan twee onderdelen. Na het afstand-gooien mag je nóg een keer gooien. Nu gaat het erom dat je zo precies mogelijk gooit, Erin, erop, erdoorheen, dit vraagt je opperste concentratie én een portie geluk.

Deelname is gratis! Je kan je inschrijven via https://www.nkhorlogegooien.com/inschrijven

 

12.30 - 16.00 uur - Kids Event

Tijdens de Melbuul’ndagen wordt er aan iedereen gedacht, dus ook voor de kleinste dorpsgenoten valt er genoeg te beleven. Het Kidsevent is al jaren een vast onderdeel op de zaterdag en is inmiddels niet meer weg te denken. Sterker nog, het is elk jaar zo’n groot succes, dat we hebben besloten het te verlengen. Voor het eerst zal er daarom twee dagen kidsevent zijn, want twee dagen activiteiten is twee keer zoveel plezier!
 

Activiteiten tijdens het kidsevent

Tijdens het Kidsevent zijn er weer tal van activiteiten te beleven. Zo staan er springkussens, een mechanische stier, een heuse klimtoren en tal van workshops. Op de zaterdag kunnen de kids onder andere prachtige sleutelhangers en kralenkettingen maken. Ook is de altijd leuke clown funny weer aanwezig die de mooiste glittertattoos zet. De fotocaravan zal deze leuke dag vastleggen en de kinderen kunnen hun beste dansmoves laten zien op de dansmatten.

Op de zondag zal het kidsevent in het teken staan van de boerderij. Ranja komt die dag uit de ranja koe en er wordt geracet met traptrekkers. Ook zondag zijn er verschillende workshops te volgen zoals het maken van graspoppetjes in bloempotten en figuurtjes maken met behulp van een houten plankje en spijkers.

 

14.00 - 18.00 uur - Speciaalbierfestival

16.00 uur - Run Bike Run

De Run Bike Run is een van de oudste onderdelen van de Melbuul’ndagen en mag dan ook zeker niet ontbreken. Al sinds 1991 starten jaarlijks honderden sporters aan de startlijn en is het uitgegroeid tot één van de vaste onderdelen van het bruisende weekend. Zaterdagmiddag wordt het Dorsetplein tijdelijk omgedoopt tot start- en finishplaats waar de lopers zullen starten en finishen. ’s Middags zal eerst de jeugd van start gaan, waarna de volwassen individuen en teams volgen.
 

Parcours
Het parcours verschilt natuurlijk per leeftijdsgroep. De allerkleinsten zullen eerst 0.8 km lopen, 6.7 km fietsen en sluiten af met 1.3 km lopen. De lange jeugdwedstrijd begint met 1.9 km hardlopen, daarna zullen ze 12 km op de fiets afleggen om vervolgens nog eens 2.1 km te hardlopen.

De volwassen starten, net als bij de jeugd, op het Dorsetplein. Vanaf hier leggen ze 6.7 km af die gaat via de tunnel naar de Stroom Esch, rond de vijver en weer terug naar het plein. Bij de wisselzone op de Stroom Esch zullen ze verder gaan op de fiets: een route van 30 km langs Weerselo en Hertme. Het laatste gedeelte zullen ze wederom hardlopen wat in totaal uitkomt op 5.2 km. De finish vindt ook plaats op het Dorsetplein.

Voor meer informatie over de Run Bike Run kunt u terecht op https://rbrborne.nl/

 

20.00 - 01.00 uur - Band Jetset

Twee jaar geleden waren ze ook al op de Melbuul'ndagen en maaktzen ze er een groot feest van op de vrijdagavond. Des te meer reden om ze nogmaals terug te laten komen. JETSET LIVE! staat garant voor een energieke en interactieve show met up-to-date repertoire voorzien van de vetste mash-ups en medleys. Outfits, uitstraling, repertoire en podiumpresentatie zijn tot in de puntjes verzorgd. Zorg ervoor dat je zaterdag zelf vol energie zit want het wordt moeilijk om stil te blijven staan!

 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van alles wat er gebeurt in Borne?

Twitter [ #uitinborne ]