St Stephanuskerk


Het kerkgebouw is een rijksmonument, evenals veel van het interieur. Om bezoekers de bijzonderheden te laten zien, wordt tijdens open zaterdagen doorlopend door een gids een gratis rondleiding gegeven. Daardoor hoeft U niet te wachten tot er een nieuwe rondleiding start, u kunt elk moment aansluiten.

 

Er worden verhalen verteld over onder andere de gebrandschilderde ramen, die allemaal zijn gemaakt door de beroemde gebroeders Nicolas uit Roermond. De houten gebeeldhouwde preekstoel uit 1894 heeft beelden van 3 evangelisten, maar waar is de vierde gebleven? De gids laat u dat ontdekken. Ook laat de gids u in een biechtstoel kijken.

 

Er zijn bijzondere muurschilderingen uit 1912 te zien van de kerkschilder Joseph Anton Waterkamp. Verder zijn diverse houten beelden van rond 1900 te zien, gemaakt in het kunstatelier van Te Poel en Stoltefusz uit Den Haag.

 

Informatie

Adres:
Stationstraat 1
7622 LW Borne

st.stephanusborne@hetnet.nl
http://www.stephanusborne.nl/

Openingstijden:

Kerkdiensten: 

maandag en dinsdag om 19.00 uur

Donderdag en vrijdag 9.00 uur

Zaterdag.om 18.30 uur

Zondag 10.30 uur

 

Rondleidingen zijn te volgen op de open zaterdagen in de maanden juni, juli, augustus en september. Wilt u meer inlichtingen of zelf een rondleiding boeken dan kunt u contact opnemen met:

 

VVV Borne Tel: 074-2593639

M. Thiehatten Tel: 074-2663116.

Email: martin@thiehatten.nl

 

Vanzelfsprekend kunt u ook op eigen gelegenheid de kerk bezichtigen.

 

 

 

Agenda

Er zijn geen activiteiten gevonden binnen de geselecteerde periode.

Blader door onze agenda


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van alles wat er gebeurt in Borne?

Twitter [ #uitinborne ]