Openluchttheater Hertme


Een van de mooist gelegen openluchttheaters van Nederland ligt in het Twentse kerkdorp Hertme.

 

Een van de mooist gelegen openluchttheaters van Nederland ligt in het kerkdorp Hertme. Het openluchttheater is een halve eeuw geleden gebouwd in opdracht van de toenmalige pastoor Veeger. Het theater heeft een middeleeuws decor waarin een decennium lang de bekende ‘passiespelen’ werden gehouden. Tegenwoordig is het Afrika Festival, dat jaarlijks wordt gehouden, tot over de landsgrenzen bekend.

 

In 2009 en 2010 is er hard gewerkt aan de renovatie van het Openluchttheater Hertme. Het theater neemt in de gemeenschap van Hertme een belangrijke plaats in. Maar zeker ook in De Groene Poort. De uitstraling van het Openluchttheater Hertme op het gebied en de aanstekelijkheid van een enthousiaste dorpsgemeenschap zijn belangrijk voor de toekomst en beleving van het Bornse buitengebied.

Het was voor de gemeenschap van Hertme en de gemeente Borne dan ook van groot belang dat het openluchttheater blijft bestaan om cultuurliefhebbers, bezoekers en toeristen naar Hertme te kunnen blijven trekken. Elk jaar wordt in het openluchttheater onder andere het Afrikafestival georganiseerd, dat internationale allure heeft en waar duizenden bezoekers op af komen. Tot ver over de landsgrenzen is het festival, waar Afrikaanse muziek en cultuur centraal staat, bekend. Jaarlijks trekt het Openluchttheater Hertme 20.000 bezoekers.

De renovatie en verbouwing van het Openluchttheater had tot doel om het theater voor de toekomst duurzaam te renoveren. Daarvoor zijn nieuwe voorzieningen aangelegd zodat het theater in de toekomst flexibeler om kan gaan met voorstellingen door het bieden van meer faciliteiten. Concreet houdt dit in dat de toegankelijkheid en de veiligheid van het theater is verbeterd, toegankelijkheid voor rolstoelers gewaarborgd is en de tribune vergroot is waardoor het zicht op het podium is verbeterd.

www.openluchttheaterhertme.nl
www.facebook.com/openluchttheaterhertme

 

 

Informatie

Adres:
Hertmerweg 31
7626 LV Hertme

info@openluchttheater.nl
http://www.openluchttheaterhertme.nl/

 

 

 

Agenda

Er zijn geen activiteiten gevonden binnen de geselecteerde periode.

Blader door onze agenda


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van alles wat er gebeurt in Borne?

Twitter [ #uitinborne ]