De Oude Kerk & Kerktoren


Waar je ter wereld ook komt, in elk willekeurig dorp of stad bevindt zich wel een kerk. Een mooie oude kerk. Ook in Borne staat zo'n prachtig bouwwerk met een zeer rijke historie: de Oude Kerk.

 

De oude kerk herbergt tal van prachtige architectonische pareltjes, de muurschilderingen, de uit Bentheimer zandsteen vervaardigde spreekstoel. En het prachtige Barokke kerkorgel.

 

De Oude Kerk staat heel centraal in Oud Borne  te midden van ander, belangwekkend cultuurhistorisch erfgoed: talloze (rijks)monumenten, een bijzonder stratenpatroon en beschermd dorpsgezicht.

Met de openstelling van kerk en toren heeft de Oude Kerk een prominente plek gekregen in  toeristisch  Borne, en kan zich meten met ander markante gebouwen zoals: het Bussemakerhuis, de Doopsgezinde Kerk, de Synagoge, de Klopjeswoningen, het Kulturhus, de Meijershof en de Mariakapel.

 

De wijze waarop het voorportaal naar de Oude Kerk en de toren  in Borne op een aantrekkelijke manier voor publiek wordt ten toongesteld, is bijzonder. Beide gebouwen zijn van grote bouw- en cultuurhistorische waarde. Deze waarde en de schoonheid van al dit verborgene is voor publiek zichtbaar gemaakt.

 

Bezichtiging van de toren van de Oude kerk is mogelijk via de VVV-Borne. Er is een speciale gidsengroep die u meeneemt om de cultuur historie van de Oude Kerk te laten beleven.
Maak een afspraak:

VVV-Borne

Marktstraat 23

7622 CP Borne

Telefoon: 074-2657200

 

Informatie

Adres:
Oude Kerkstraat 2
7622 EK Borne


http://www.oudekerkborne.nl/

Openingstijden:

Iedere woensdagochtend

 

 

 

Agenda

Er zijn geen activiteiten gevonden binnen de geselecteerde periode.

Blader door onze agenda


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van alles wat er gebeurt in Borne?

Twitter [ #uitinborne ]