Heemkunde vereniging


Heemkunde heeft met alle kanten van het leven te maken: Met ons verleden, met ons heden en met de toekomst. Een mens vindt in zijn omgeving, het heem, zijn eigen identiteit terug. Niet alleen stukjes van de wereld van zijn voorouders maar ook dingen die nog betekenis kunnen hebben voor zijn kinderen.

 

Borne heeft een zeer actieve Heemkundevereniging die bezig is met het beheren, bevorderen, verzamelen en publiceren van de plaatselijke geschiedenis, oudheden, volkskunde en cultureel erfgoed. En natuurlijk met het maken van studies en het opwekken van belangstelling voor historie, recht en volkskunde in de ruimste zin van het woord.

 

Borne kan terugkijken op een oude historie. Het dorp wordt al in 1206 genoemd. Het centrum van Borne getuigt van de manier waarop de inwoners van Borne eeuwenlang gewoond en gewerkt hebben. De aankoop van het Bussemakershuis in 1957 was een belangrijke stap in het bewust worden van de waarde van dit cultuurhistorisch erfgoed. Veel kennis over het verleden was er nog niet. Om dit gemis op te vullen werd op 17 september 1962 de Vriendenkring Bussemakerhuis opgericht.

 

Inspiratie is voor de leden van de heemkunde de sleutel tot het behoud en ontwikkelen van het erfgoed van Borne.

 

Bron: J.M. Mulders-Gordijn

 

Informatie

Adres:
Welemanserf 5
7622 HT Borne

info@heemkundeborne.nl
http://www.heemkundeborne.nl/

 

 

 

Agenda

Er zijn geen activiteiten gevonden binnen de geselecteerde periode.

Blader door onze agenda


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van alles wat er gebeurt in Borne?

Twitter [ #uitinborne ]