Museum Bussemakerhuis


  Het Bussemakerhuis is een monumentaal linnenfabrikeurshuis en ligt in het beschermd dorpsgezicht van ‘Oud Borne’. Het museum geeft een  beeld van de woon- en werkwijze van een linnenfabrikeur in de 18e eeuw. Het Bussemakerhuis vertegenwoordigt de rijke historie van de Bornse linnengeschiedenis.

 

Als u het museum bezoekt stapt u het enige overgebleven 18e-eeuws fabrikeurshuis in Nederland binnen.

Niet alleen het pand, maar ook de vele objecten in het huis zijn daar getuige van. Er zijn regelmatig exposities en de ruimtes kunnen gebruikt worden voor lezingen en vergaderingen.

 

In het beschermd dorpsgezicht "Oud Borne" wordt u op eigentijdse wijze een blik op de historie van de Bornse linnen-geschiedenis gegund.

 

Het Bussemakerhuis behoort tot het Cultureel Erfgoed van Borne. Het vertegenwoordigt een stuk Twents textiel verleden en schetst de rijke historie van de Bornse linnengeschiedenis in de 18 en 19e eeuw.Museum Bussemakerhuis wil haar tuin met u delen

Nu lijkt aan de lange winter tenslotte toch een eind te komen en kunnen we gaan genieten van een lommerrijke zomer. Natuurlijk kunt u dat doen op uw eigen balkon, maar weet u dat er achter museum Bussemakerhuis een prachtige tuin ligt?

Door vriend van het Bussemakerhuis te worden wordt onze tuin ook een beetje van u. In deze oase van rust kunt u onder het genot van een kop koffie of thee genieten van goed gezelschap, zingende vogels en een fraai uitzicht.

Graag bieden wij onze vrienden de volgende voordelen:

• U heeft het hele jaar gratis toegang tot het museum en de tuin.

• U ontvangt 2 maal per jaar een nieuwsbrief met achtergrondinformatie en een overzicht van de in het museum geplande activiteiten.

• U ondersteunt op lokaal niveau het cultureel erfgoed.

 

Vriend van het museum kunt u al vanaf € 17,50 per jaar worden.

Als extra voordeel bieden wij u een knipkaart voor koffie/thee aan. Met deze kaart betaalt u slechts € 1,- voor een kopje koffie of thee.

Wij hopen u binnenkort in het Bussemakerhuis te begroeten!

 

Informatie

Adres:
Ennkerdijk 11
7622 ED Borne

info@bussemakerhuis.nl
http://www.bussemakerhuis.nl/

Openingstijden:

Di 13.30 - 17.00

 

Wo 13.30 - 17.00

 

Do 13.30 - 17.00

 

Vr 13.30 - 17.00

 

Za 13.30 - 17.00

 

Zo 13.30 - 17.00

 

 

 

Agenda

Er zijn geen activiteiten gevonden binnen de geselecteerde periode.

Blader door onze agenda


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van alles wat er gebeurt in Borne?

Twitter [ #uitinborne ]