VVV zomerlocatie

SEP

12
-

SEP

30

Beste allemaal,

omdat het Kulturhus van Borne uit zijn voegen barst door veelvuldig gebruik van de samenleving,
omdat we na 15 jaar intensief gebruik toe zijn aan een facelift/make over,
omdat we toekomstbestendigheid voor de inwoners van Borne serieus nemen,

is het Kulturhus deze zomer verbouwd!

Wat er precies is verbouwd: onder meer de bibliotheek.
De begane grond van de bibliotheek wordt een heerlijke, mooie, moderne bibliotheek en ‘’third place’’, waar gevogelte van alle pluimage en leeftijd kan lezen, boeken en tijdschriften lenen, studeren, onthaasten, ontmoeten, informatie halen en brengen, en gewoon ‘’zijn’’.

Er kan veel veranderen in 15 jaar tijd. Denk aan de komst van e-readers, films on demand, Spotify, Netflix, Kobo plus, zoekmachine Google, digitale leeromgevingen, praktisch overal is toegang tot internet, enzovoort. Bibliotheek Borne nam de collectie onder de loep en concludeerde, dat ook het Bornse boekenleengedrag is veranderd in 15 jaar tijd. Dit betekent onder meer dat de boekencollectie wat compacter gemaakt kan worden, hetgeen weer ruimte biedt aan andere kansen: op de 1e etage van de huidige bibliotheek komen meerdere multifunctionele vergaderruimtes, voorzien van alle faciliteiten, een klein podium/theatertje en flexplekken. Dit houdt in, dat de bibliotheek in zijn geheel verhuist naar de begane grond.

De Bornse VVV is inpandig in het Kulturhus, is een all in one service center qua informatieverstrekking op het vlak van vrijetijdsbesteding en recreatie, heeft een lokale gastheer/gastvrouw functie, en is facilitaire noaber van de bibliotheek. De verbouwingsmetamorfose gaat op het cosmetische vlak dan ook een en ander betekenen voor de VVV.

De foyer wordt omgetoverd tot een bruisende, sprankelende, prikkelende huiskamer en verblijfsruimte.
De bar wordt verplaatst.
En de theaterzaal van Borne krijgt een nieuwe vloer en tribune.
Dit alles gaat gepaard met een nieuwe inrichting.

Voordat het zover is, moet er echter nog wel even één en ander gebeuren: verhuizen, verbouwen en dan weer terugverhuizen.

De Bornse bieb en de verhuizing, wat betekent dit voor u?

  • De bibliotheek is van 13 tm 22 september gesloten ivm de terugverhuizing naar de nieuwe bieb. In deze week kunt u geen boeken inleveren of lenen.


Openingstijden VVV in september 2019:
De VVV blijft nog even zitten op de locatie de Esch, Oude Almeloseweg 12.
Weekdagen, maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur. Zaterdag van 10.00-12.30 uur.
 

 

Informatie

Locatie:
Kulturhus Borne

 


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van alles wat er gebeurt in Borne?

Twitter [ #uitinborne ]